Malzemesi: 1 kg tel kadayıf, 1/2 kg tuzsuz peynir, 1 kg toz şeker, 1/4 kg sadeyağ, 1 kaşık limon suyu yeteri kadar su, üzüm pekmezi ve tarçın.
Yapılışı : Şeker yeteri kadar su ve limon suyu kaynatıldıktan sonra ve soğumaya bırakılır. Kadayıflar bıçakla kıyılır ve sadeyağla yağlanır. Tepsi de, sadeyağ ile pekmez karışımı ile yağlanır. Yağlanan kadayıfın yarısı iyice bastınlarak, sıkıştırılarak tepsiye döşenir ve üzerine doğranmış peynirler serildikten sonra kalan kadayıf sıkıştırıularak serilir. Kısık ateşte altlı üstlü yani çevirerek ( alt üst ederek) pembeleşinceye kadar pişirilir. Ateşken alınan künefe dilimlenir. Kare biçimindeki sıcak künefe dilimlerinin üzerine soğuk şurup ve tarçın dökülür.