KİLİS İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Burma Tatlısı

Malzemesi : 2 kg un, 1, 5 kg irmik, ceviz büyüklüğünde maya, şerbet için 2 kg şeker ve 2 kg sıvı yağ, 2 İt su, özel yapılmış kalın huni biçimindeki döküm aleti.

Yapılışı: Ceviz büyüklüğündeki maya 2 İt ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1, 5 kg irmiği koyduktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamur üzerine 2kg un aktarılıp beraber yoğrulur. Mayalanması için bekletilir (15-20 dakika) . Daha sonra kalın huni biçimindeki bir aletle şekil verilerek kızgın yağ üzerine döküm yapılır. Koyu pembe rengini alınca yağdan çıkartılarak ılık şeker şerbetine batırılır. Daha sonra çıkartılıp sıcak servis yapılır.