Gizli geçitleri, oymalı tahta kapıları ve avlulu evleriyle ziyaretçilerine tarihi bir görsel şölen yaşatan Kilis, mutfak kültürü ve gastronomi zenginliğiyle de damakları büyüler. Binlerce yıl farklı uygarlıklara yaptığı medeniyetler beşikliği ile Gaziantep, Suriye mutfaklarının kültürünü kendi toprağının bereketi ve nimetleriyle harmanlayan Kilis gastronomisi kültürel bir miras statüsündedir. Ziyaretçiler için destinasyon tercihinde en çok ilgi duyulan çekicilik unsurlarının başında gelen Kilis mutfağı, şehrin binlerce yıllık kültürel harmanının en kuvvetli ve en dikkat çekici parçasıdır. 300’den fazla yemek ve tatlı çeşidi bulunan Kilis’te, Kilis yemeklerini tatmak ve şehrin gastronomi dokusunu deneyimlemek en popüler turistik faaliyetlerin başında gelir. Üzüm bağları, zeytinlikleri ve tahıl ambarı ovalarıyla zengin ve bereketli bir yerleşim merkezi olan Kilis’te et, bulgur, zeytinyağı ve baharatlar yemeklerin baş tacıdır. Halep ve Gaziantep gastronomi dokusunun özelliklerini de taşıyan Kilis mutfağı kendine özgü harmanlama ve pişirme teknikleriyle yemeklerde fark yaratır. Adını kentten alan Kilis tavası, oruk, kümbülmüşviyye, şıhılmöşşe ve keşkek etli yemeklerin en popüler olanlarıdır. Kilis mutfağında her ne kadar et ve bulgur başı çekse de zeytinyağlı, bakliyatlı ve sebzeli yemekler de hayranlık boyutunda etki yaratır. Kilis’in yemekleri kadar tatlıları da meşhurdur. Kilis Katmeri, Cennet Çamuru, Gerebiç, Kurabiye, Kilis Çubuğu ve Baklava Kilis’in yöresel tatlılarındandır.